Τι σχήμα τραπεζαρίας να διαλέξω και γιατί

— Τραπεζαρία

Eίναι μια ερώτηση που απασχολεί συχνά όσους πρόκειται να προχωρήσουν σε αγορά νέας τραπεζαρίας. Για ορισμένους η επιλογή φαίνεται να είναι μονόδρομος.

Η παραλληλόγραμμη τραπεζαρία κέρδιζε και εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών και ο λόγος είναι προφανής: Αποτελεί το πιο βολικό σχήμα για να ενταχθεί σε οποιοδήποτε χώρο, πόσο μάλλον αν σκεφτούμε πως οι περισσότεροι χώροι είναι, αφενός ορθογώνιοι, αφετέρου παραλληλόγραμοι.
Στους μακρόστενους χώρους η επιλογή του παραλληλόγραμμου τραπεζιού φαντάζει μάλλον ως η πιο ιδανική λύση.
Ακολουθεί τη γεωμετρία του χώρου ενώ οι διαστάσεις του θα πρέπει να διαμορφώνονται σε σχέση με τις διαστάσεις του χώρου στον οποίο θα μπει. Αποτελεί το πιο βολικό και διαδεδομένο σχήμα τόσο για μικρούς όσο και για μεγαλύτερους χώρους, ευνοεί την σε μήκος διάταξη των προσκεκλημένων ενώ παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης με την προσθήκη βοηθητικών μονάδων.
Στους τετράγωνους, παράγωνους και ακανόνιστους χώρους, ακόμη περισσότερο δε, στους μικρούς χώρους προτιμάμε τραπέζια με κυκλικό σχήμα.
Χωρίς γωνίες και προεξοχές, το κυκλικό τραπέζι θα κάτσει υπέροχα σε μια μικρή κουζίνα ή ένα μικρό σαλόνι, ενώ με τα κατάλληλα αξεσουάρ θα ορίσει μια γλυκιά και όμορφη γωνιά.
Τέλος, τα ελλειπτικά και τα οβαλ τραπέζια, αποτελούν μια επίσης εξαίσια και φρέσκια πρόταση για τους μακρόστενους χώρους, που φαίνεται να την  ακολουθούν πολλοί τελευταία, μιας και συνδυάζουν τα θετικά του παραλληλόγραμμου με το κυκλικό σχήμα.
Πρακτικότητα, ευελιξία και κομψότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους, ενώ οπτικά, δημιουργούν την εντύπωση πως καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο.Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση